Training International Software Testing Qualifications Board Foundation (ISTQBF)

Home  / Trainingen / International Software Testing Qualifications Board Foundation (ISTQBF)

De International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) is een internationale organisatie die een internationaal gestandaardiseerde opleiding met toetsen en certificaten voor Softwaretesters aanbiedt. Bij het ISTQB zijn de ontwikkeling van het leerplan, de opleiding en het toetsen onafhankelijk van elkaar georganiseerd. Hierdoor moet de kwaliteit en neutraliteit gewaarborgd worden.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training ISTQB Foundation. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • De kwaliteit van de informatievoorziening
 • De rol van testen bij risicobeheersing
 • De rol van requirements
 • De rol van acceptatiecriteria
 • De drie dimensies van kwaliteit van de informatievoorziening
 • Kwaliteitsmodellen
 • Toetsvormen
 • De opbouw van een gestructureerd testproces
 • De rol van testen binnen de levenscyclus van een informatiesysteem
 • De samenhang tussen ontwikkelaanpak en testaanpak
 • De fasen, activiteiten en producten van een gestructureerd testproces
 • De verschillende testsoorten en hun toepassingen
 • Hoe komt een testplan tot stand?
 • De opbouw en inhoud van een testplan
 • De stappen van de testspecificatie
 • De testuitvoering
 • De opbouw en inhoud van een testrapport
 • De organisatorische voorwaarden voor een gestructureerde testaanpak
 • Het testbeleid
 • De rollen en competenties in het testproces
 • De organisatie van het testproces
 • De rol van ondersteunende processen en hulpmiddelen
 • De principes en het belang van bevindingenbeheer
 • De mogelijkheden en beperkingen van geautomatiseerd testen
 • De ondersteunende testtools

Resultaat

Na voltooiing van deze training heb je kennis gemaakt met het testen van de kwaliteit rondom informatievoorziening en systeemontwikkeling en kun je knelpunten signaleren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het testen van (delen van) de informatievoorziening: key users, super-users, functioneel beheerders, ontwikkelaars, projectmanagers, kwaliteitsmanagers, informatieanalisten en consultants.

Voorkennis

Enige voorkennis op het gebied van informatiesystemen en systeemontwikkeling (op het niveau van Informatiesystemen Foundation (ISyF) is noodzakelijk om deze cursus te kunnen volgen.

Werkwijze

Voorafgaand aan de ISTQB Foundation training vindt een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je je talenten optimaal te benutten. De training kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1495,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Deze training kan ook gevolgd worden inclusief examen. De kosten van dit examen zijn op aanvraag beschikbaar. Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training International Software Testing Qualifications Board Foundation (ISTQBF)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training International Software Testing Qualifications Board Foundation (ISTQBF) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training International Software Testing Qualifications Board Foundation (ISTQBF) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.