Training International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF)

Home  / Trainingen / International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF)

De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verdere professionaliseren van het Requirements vakgebied. De training behandelt zowel de internationale terminologie als standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirements Engineering en Requirements Management.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF). Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Introductie en basisbegrippen
 • Soorten requirements
 • Beperkingen van requirements
 • Stakeholders en requirements
 • Bronnen voor requirements
 • Standaarden voor requirements
 • Kwaliteitaspecten van requirements
 • Wat is requirements engineering?
 • Systeemafbakening & context
 • Achterhalen van requirements
 • De rol van de requirements engineer
 • Documenteren van requirements in modellen
 • Maken van use cases
 • Maken van user stories
 • Onderhandelen over requirements
 • Prioriteren van requirements
 • Beheren van requirements
 • Valideren van requirements
 • Testen van requirements
 • Ondersteunende tools

Resultaat

In deze training leer je hoe je heldere en eenduidig wensen en eisen kunt formuleren en bijhouden voor een release of project.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor functioneel beheerders, product owners, requirements engineers, business analisten, informatie analisten, architecten en andere medewerkers die betrokken zijn bij het opstellen van requirements voor releases en projecten.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF) training vindt een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je je talenten optimaal te benutten. De training kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1605,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële IREB examens. Door de IREB Foundation training te volgen, bereid je je voor op het officiële IREB Foundation examen van Pearson VUE. Na het succesvol afleggen van het officiële examen behaal je de erkende IREB Foundation certificering. Mocht je de IREB Foundation training willen volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “IREB Foundation”.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training International Requirements Engineering Board Foundation (IREBF) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.