Training Information Security Management Expert (ISMES)

Home  / Trainingen / Information Security Management Expert (ISMES)

De training Information Security Management Expert (ISMES) voorziet in specialistische kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van het opstellen van het informatiebeveiligingsbeleid, het opstellen van een informatiebeveiligingsplan en het inrichten en organiseren van de informatiebeveiliging. Met deze kennis kun je de informatiebeveiliging, het risicomanagement en het beveiligingsbeleid uitvoeren. De deelnemer kan na afloop van de training risicoanalyses maken, de invoering van een beveiligingsplan regelen en de securityspecialisten aansturen.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Information Security Management Expert (ISMES). Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Organisatie van informatiebeveiliging
  • Uitvoeren van een security scan c.q. risicoanalyse
  • Informatiebeveiligingsbeleid
  • Beveiligingsbaselines
  • Implementatie van beveiligingsplan
  • Continuïteit en calamiteit
  • Certificatie en audits
  • Security awareness.

Resultaat

De deelnemer is goed voorbereid op het ISMES examen. Na de training Information Security Management Expert (ISMES) heeft de deelnemer kennis, inzicht, analysevaardigheid en toepassingsvaardigheid betreffende informatie security management.

Doelgroep

De training Information Security Management Expert (ISMES) is bedoeld voor security officers, auditors en voor degenen die in de informatiebeveiliging gaan werken.

Voorkennis

Information Security Foundation (ISF) en Information Security Management Advanced Certificate (ISMA) voorkennis is een pre (HBO-niveau).

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht voor de training Information Security Management Expert (ISMES). Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je je talenten optimaal te benutten. De training kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 2160,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële Information Security examens. Door de ISMES training te volgen, bereid je je voor op het officiële ISMES examen van EXIN. Door het officiële examen succesvol af te leggen, behaal je de erkende ISMES certificering. Indien je de ISMES training wil volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “ISMES”.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Information Security Management Expert (ISMES)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Information Security Management Expert (ISMES) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Information Security Management Expert (ISMES) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.