Training Grip op Ziekteverzuim

Home  / Trainingen / Grip op Ziekteverzuim

Een zieke werknemer is duur voor een werkgever. Zowel werkgever als werknemer zijn verantwoordelijk voor de re-integratie, maar welke rechten en plichten hebben beiden? Wat is de rol van de bedrijfsarts en welke ondersteuning biedt het UWV? Om ziekteverzuim in een organisatie te kunnen beheersen is het nodig om kennis te hebben van methoden om ziekteverzuim terug te dringen. Tijdens de training Grip op Ziekteverzuim leer je instrumenten die je kunt inzetten om ziekteverzuim terug te dringen en de inzetbaarheid van het personeel te vergroten.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Grip op Ziekteverzuim. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Loondoorbetaling bij ziekte
  • Probleemanalyse en plan van aanpak
  • Verantwoordelijkheden werkgever
  • Verantwoordelijkheden werknemer
  • Verantwoordelijkheden bedrijfsarts en UWV
  • Re-integratie
  • Beoordeling re-integratie inspanning
  • Ontslag
  • Uitkering

Resultaat

Na afloop van de training Grip op Ziekteverzuim kun je medewerkers overtuigen dat een actief verzuimbeleid noodzakelijk is voor de organisatie. Je bezit de kennis om de regie van een lastig verzuimdossier op je te nemen en verzuim management toe te passen. Na afloop van de training kun je gerichte maatregelen voorstellen die passen bij het type verzuim dat gaande is binnen je organisatie en weet je op een juiste manier te handelen met alle betrokkenen.

Doelgroep

Tot de doelgroep van de training behoren onder andere HR-managers, leidinggevenden OR-leden, ondernemers en personeelsfunctionarissen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Grip op Ziekteverzuim vindt er een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Het intakeformulier wordt door de trainer gebruikt bij het bepalen van de inhoud van de training. Op deze manier sluit de training altijd aan op je specifieke leerdoelen en wensen. Theorie en praktijk worden tijdens de training in een hoog tempo afgewisseld. Er wordt intensief met praktische cases geoefend en je gaat actief aan de slag met opdrachten, waarmee de verschillende programmaonderdelen duidelijk en helder worden toegepast in dagelijkse praktijksituaties.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 499,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Grip op Ziekteverzuim?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Grip op Ziekteverzuim wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Grip op Ziekteverzuim een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.