Excel Power Pivot training

Excel Power Pivot Training

Home  / Trainingen / Excel Power Pivot

De Excel Power Pivot training helpt je bij het maken van rapportages in Excel. Maak je veel (tijdrovende) rapportages in Excel waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden gebruikt? Wil je hier aanzienlijk tijd op besparen? Dan is de Excel Power Pivot training de oplossing! Power Pivot is een invoegtoepassing voor Excel die je kunt gebruiken om krachtige gegevensanalyses en uitgebreide gegevensmodellen te maken. Als business intelligence tool helpt Power Pivot je om gegevens uit verschillende bronnen – bijvoorbeeld verschillende Excel bestanden, tekstbestanden en databases – eenvoudig en snel te analyseren in Excel. Tijdens de Excel Power Pivot training leer je onder andere om overzichtelijke draaitabellen van gegevens uit verschillende bronnen te maken en hoe je door middel van DAX (Data Analysis Expressions) analyses kunt maken van een grote hoeveelheid gegevens. Nadat je rapportages hebt ontwikkeld met Power Pivot in Excel krijg je met een druk op de knop alles weer up-to-date.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Excel Power Pivot training. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Power Pivot
 • Power Pivot introductie
 • Power Pivot activeren
 • Power Pivot architectuur
 • Werken met Power Pivot in Excel
Gegevens uit verschillende databronnen
 • Gegevens importeren
 • Gegevens koppelen
 • Relaties tussen gegevens creëren
Geïmporteerde gegevens bewerken
 • Hiërarchieën maken
 • Draaitabellen en draaigrafieken maken
 • Slicers toevoegen
 • Verbinden van draaitabellen en draaigrafieken
 • KPI’s ontwikkelen
Data Analysis Expressions (DAX) functies
 • Introductie DAX functies
 • Overzicht DAX functies
 • Verschil tussen DAX functies en Excel formules
 • DAX functies toepassen

Resultaat

Na afloop van de Excel Power Pivot training ben je in staat om gegevens uit verschillende databronnen te importeren en daar vervolgens koppelingen tussen te leggen. Je leert door de Power Pivot invoegtoepassing voor Excel te gebruiken om gegevens uit andere databronnen weer te geven in bijvoorbeeld draaitabellen. Tot slot ben je na afloop van de Excel Power Pivot training bekend met DAX (Data Analysis Expressions) functies. DAX functies helpen je om analyses te maken van een grote hoeveelheid gegevens.

Doelgroep

De Excel Power Pivot training is geschikt voor personen die rapportages maken in Excel waarbij gegevens uit verschillende databronnen gekoppeld dienen te worden. Voor de volgende functies zou de Excel Power Pivot Training bijvoorbeeld geschikt zijn: gegevensanalisten, financial controllers, IT-professionals en business controllers.

Voorkennis

Voor de Excel Power Pivot training is het aan te bevelen om voorkennis op het gebied van Excel te hebben. Voorkennis op het gebied van Excel kun je op doen door eigen ervaring, de training Excel Basis, de training Excel Gevorderden of de training Excel Draaitabellen, Formules en Functies.

Werkwijze

Voorafgaand aan de Excel Power Pivot training vindt er een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen voor de Excel Power Pivot training in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je de praktische kant van het werken met Power Pivot in Excel kennen. Dit doe je aan de hand van trainingsmateriaal en praktische oefeningen. Verder geeft de trainer tijdens de Excel Power Pivot Training nuttige tips over het werken met Power Pivot in Excel.

Investering

De investering voor de Excel Power Pivot training bedraagt € 389,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele Excel Power Pivot training hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Excel Power Pivot”.

Planning


Ervaringen

Michiel Karnebeek

Prima cursus, goede mix tussen praktijk en theorie. Tempo van de cursus goed en afgestemd op de aanwezige cursisten. Cursuslocatie erg goed qua faciliteiten. Duidelijke uitleg, complete oefeningen en een duidelijk naslagwerk.

Armand Klinkert

Bekwame, enthousiaste Excel trainer die met behulp van leuke humor heel goed de aandacht wist vast te houden en een heel goedlopend verhaal over wist te brengen. Fijn om te leren over Power Pivot wat ons aan kennis ontbrak.

Marja Opijnen

Zeer effectief. Ik kwam met een bepaalde verwachting. Deze verwachting is meer dan waargemaakt door de training. Enthousiasme spatte bij de trainer ervan af. Nooit een saai moment. Ik kon niet wachten om er meteen mee aan de slag te gaan.

Crista van Otten

Het was goed. Allerlei aspecten van PowerPivot kwam aan de orde. We hebben DAX formules ontvangen in een document en behandeld tijdens de training. Veel geleerd in een prettige en relaxte sfeer! Absolute aanrader!

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de Excel Power Pivot training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de Excel Power Pivot training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de Excel Power Pivot training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.