Training Excel Gevorderden

Home  / Trainingen / Excel Gevorderden

Microsoft Excel is een programma dat wordt gebruikt om data te verwerken naar bruikbare informatie. Data analyseren, spreadsheets opzetten en tabellen maken is na afloop van de training voor jou geen probleem meer. Naast deze handige functies biedt Excel nog veel meer mogelijkheden. In de cursus Excel Gevorderden maak je kennis met de geavanceerde mogelijkheden van Microsoft Excel en leer je bepaalde handelingen nog handiger en sneller uitvoeren. Daarnaast maak je na afloop van deze Excel Cursus voor Gevorderden duidelijke draaitabellen in een handomdraai.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Excel Gevorderden. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Functies
 • Rekenfuncties
 • Zoekfuncties
 • Datumfuncties
 • Functies nesten
 • Databasefuncties
Valideren en beveiligen
 • Celrestricties opleggen
 • Meerkeuzelijst maken
 • Celbeveiliging instellen
 • Werkbladen beveiligen
(Draai)tabellen/grafieken
 • (Draai)tabellen en -grafieken opzetten
 • (Draai)tabellen en -grafieken wijzigen
 • (Draai)tabellen en -grafieken opmaken
 • Titels blokkeren
 • Filteren en (de)groeperen
Macro’s
 • Absolute en relatieve celverwijzingen
 • Macro’s maken en opslaan
 • Macro’s wijzigen
 • Knop voor macro’s maken
Wat-als-analyse
 • Scenariobeheer
 • Doelzoeken
 • Oplosser

Resultaat

Je leert tijdens de cursus Excel Gevorderden werken met functies, van de functiecategorieën tot het nesten van functies. Je leert werken met geautomatiseerde oplossingsmethoden. Je weet hoe je moet werken met database(lijsten). Je bent in staat om macro’s en je werkomgeving aan te passen. Tevens kun je na afloop van deze Excel Training voor Gevorderden het programma integreren met Office en internet.

Doelgroep

De cursus Excel Gevorderden is geschikt voor gevorderde gebruikers van het programma Excel. Je leert tijdens de cursus de complexere en geavanceerdere functies van Excel kennen.

Voorkennis

Om de Excel Training voor Gevorderden te volgen moet je beschikken over voorkennis op het niveau van de training Excel basis. Je kunt bijvoorbeeld getallen invoeren, eenvoudige berekeningen maken en delen van werkbladen afdrukken. Beschik je nog niet over deze kennis? Volg dan onze basis training Excel.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier voor de cursus Excel voor Gevorderden worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de cursus Excel Gevorderden. Hierdoor zal er een cursus ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

 

Office versies

De cursus Excel voor Gevorderden kan gegeven worden in de Microsoft Office versies 2010, 2013, 2016 en 2019. Weet je niet zeker met welke versie je werkt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele Excel Training voor Gevorderden hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de Advanced Excel training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Excel Gevorderden?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Excel Gevorderden wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Excel Gevorderden een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.