Training Effectief Vergaderen

Home  / Trainingen / Effectief Vergaderen

Zit je wel eens in een vergadering waarbij je het gevoel krijgt dat je je tijd nuttiger had kunnen besteden? Hoort je de vergaderdeelnemers langs elkaar heen praten? In deze training Effectief Vergaderen leer je hoe je vergaderingen effectief en binnen de afgesproken tijd laat verlopen. Je leert vergaderingen te motiveren, maar ook te demotiveren. Het rendement van je vergaderingen neemt aanzienlijk toe.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Effectief Vergaderen. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Doel van vergaderen
 • Leren van vergaderprocedures
 • Opstellen van een agenda
 • Stijlen van vergaderen
 • Effectief onderbreken
 • Verschillende rollen binnen de vergadering
 • Bepalen van gewenste resultaten
 • Communiceren op inhoud-, proces-, samenwerkings-, of emotioneel niveau
 • Omgaan met lastige vergadersituaties
 • Effectief sturen van vergaderingen
 • Creativiteit

Resultaat

Optimaliseren van rendement uit vergaderen. Leren opstellen van een duidelijke agenda en actielijst. Communiceren op het juiste niveau. Verkrijgen van inzicht in de eigen vergaderstijl en die van andere vergaderdeelnemers. Leren van een effectieve en respectvolle manier van onderbreken. Leren omgaan met lastige situaties en het beheersen van de voorzittersrol. Dit alles leer je tijdens de training Effectief Vergaderen.

Doelgroep

De training Effectief Vergaderen is bedoeld voor medewerkers uit het midden- en hoger kader binnen de organisatie die regelmatig vergaderen, werkoverleg voeren of onderhandelingen voorzitten. En voor iedereen die meer rendement uit vergaderingen wil halen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training Effectief Vergaderen start met een schriftelijke intake. Hierin geeft je je specifieke wensen en leerdoelen aan voor deze training. Onder leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende en interactieve wijze effectief te vergaderen. Je oefent met gevarieerde en praktijkgerichte oefeningen en rollenspelen. Je simuleert een aantal vergadersituaties die op individueel niveau scherp worden geanalyseerd.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Effectief Vergaderen?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Effectief Vergaderen wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Effectief Vergaderen een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.