Digitoegankelijk training

Digitoegankelijk Training

Home  / Trainingen / Digitoegankelijk

De Digitoegankelijk training gaat in op de Europese Norm 301 549. EN 301 549 (Digitoegankelijk) specificeert toegankelijkheidscriteria waardoor de content van (semi-)overheids webapplicaties en websites toegankelijk wordt gemaakt voor alle mensen – dus ook mensen met een functiebeperking. De gedachte achter EN 301 549 is dat het contact met de overheid steeds vaker plaats vindt via de computer. De meeste overheidsinformatie staat namelijk op websites of in online documenten. Om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde overheidsinformatie is het voor (semi-) overheidsinstanties verplicht om een ‘digi-toegankelijke’ website te hebben. Een digi-toegankelijke website ontwikkel je volgens de EN 301 549. 

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Digitoegankelijk training. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Digitoegankelijk
  • Betekenis van digitoegankelijk
  • Digitoegankelijke websites en web-applicaties
  • Richtlijnen van de EN 301 549
  • Waarvoor geldt de EN 301 549
Gebruikersperspectief
  • Problemen van gebruikers op websites en web-applicaties
  • Websites en web-applicaties volgens EN 301 549
  • Omgaan met documenten op websites volgens EN 301 549

 

Resultaat

Na afloop van de Digitoegankelijk training weet je waar je op moet letten bij het digi-toegankelijk maken van informatie. Je zult in staat zijn om informatie op een website te communiceren volgens de Europese Norm 301 549.

Doelgroep

De Digitoegankelijk training is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor de communicatie op een site van een (semi-) overheidsinstantie.

Voorkennis

Voor de Digitoegankelijk training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de Digitoegankelijk training vindt er een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je de praktische kant van de Europese Norm 301 549. Dit doe je aan de hand van trainingsmateriaal en praktische oefeningen. Verder geeft de trainer tijdens de Digitoegankelijk training nuttige tips over het aanpassen van websites en web-applicaties volgens EN 301 549.

Investering

De investering voor de Digitoegankelijk training bedraagt € 275,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele Digitoegankelijk training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Eduard de Vries

Een individuele cursus gevolgd gezien mijn leervoorkeuren. Het bleek een schot in de roos. De trainer kon me direct helpen met het aanpassen van informatie op de website die ik beheer.

Ard Lentjes

Mijn werkgever adviseerde om me te verdiepen in EN 301 549. ExplainiT was één van de weinige partijen die serieuze content aanbood. Het bleek een goede keuze, want ik weet er nu voldoende van.

Daphne Mantje

Leuke, interactieve sessie gehad bij de Digitoegankelijk training. Veel geleerd over de Europese Norm. Ga het nu proberen toe te passen in de praktijk.

Sanne Weernink

De Digitoegankelijk training was heel fijn om te volgen. Samen met 3 anderen gevolgd op basis van open-inschrijving. Daardoor ontstond er een interessant samenspel waarbij je leerde van de trainer én andere aanwezigen.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de Digitoegankelijk training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de Digitoegankelijk training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de Digitoegankelijk training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of de Digitoegankelijk training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.