Training Communiceren

Home  / Trainingen / Communiceren

Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn bij je dagelijkse werkzaamheden onontbeerlijk. Uiteraard moet je over de juiste spreektechnieken en -vaardigheden beschikken. Daarnaast moet je bijzonder goed kunnen luisteren. je leert in deze training Communiceren sneller ‘to the point’ te komen tijdens gesprekken. Daarnaast leert je je helder en doelgericht uit te drukken. Dankzij de afwisselende werkvormen die wij daarvoor gebruiken leer je ook hoe je de ander kunt beïnvloeden en je wensen kenbaar te maken.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Communiceren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Communicatiestijlen en –technieken
  • Kort en bondig boodschappen overbrengen
  • Overtuigingskracht
  • Omgaan met klachten, emoties en weerstanden
  • Heldere feedback geven en ontvangen
  • Praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen
  • Persoonlijke kwaliteiten

Resultaat

Als resultaat van de training Communiceren ben je beter in staat om doelgericht te communiceren. Je communiceert zelfbewuster doordat je beter kunt luisteren en informatie kunt filteren. Je kunt zelfbewust communiceren in lastige situaties. Je weet heldere feedback te geven en om te gaan met feedback. Je verbale en non-verbale komen op een hoger niveau door de geleerde technieken.

Doelgroep

De training Communiceren is geschikt voor iedereen die zijn of haar communicatieve vaardigheden wil verbeteren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Communiceren vindt er een intake plaats. Op basis hiervan stelt je je persoonlijke doelstellingen vast. In de training Communiceren wordt met name geoefend met je eigen situaties en worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld. Er wordt een reeks van gevarieerde en praktijkgerichte oefeningen en rollenspelen uitgevoerd. Je voert een aantal relevante gesprekken die op individueel niveau scherp worden geanalyseerd.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Communiceren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Communiceren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Communiceren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.