Training Coachingsvaardigheden

Home  / Trainingen / Coachingsvaardigheden

In deze boeiende training Coachingsvaardigheden ontwikkel je onder professionele begeleiding je persoonlijke coachingsvaardigheden. Op zeer concrete en praktische wijze krijg je inzicht in het doel van coaching. Daarnaast werk je aan je eigen houding en aan je persoonlijke vaardigheden, zodat je coaching effectief kunt hanteren. Wil je leren hoe je het gedrag van je gesprekspartner kunt beïnvloeden? Wil je instrumenten kunnen inzetten om effectief interventies te plegen? Dan is deze training Coachingsvaardigheden uitstekend geschikt voor jou.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Coachingsvaardigheden. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Thema’s in coachen Visie op coachen
  • Het coachproces
  • Structuur aanbrengen in coaching sessies
  • De verschillende fases in een coachingstraject
  • Verschillende coachingsmethodieken, interventietechnieken en theoretische modellen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Je eigen stijl van coachen
  • Resultaatgericht coachen
  • Randvoorwaarden bij coaching
  • Do´s en don´ts

Resultaat

Het resultaat van de training Coachingsvaardigheden is, dat je visie ontwikkelt op het gebied van coachen, die bepalend is in je doen en laten als coach. Verwerven van inzicht in methodieken, vaardigheden, technieken en modellen, en deze kunnen toepassen. Je ontwikkelt individuen, op basis van commitment, tot zelfsturing. Je bent in staat om een coachingsvraag te helpen verhelderen en stelt iemand in staat resultaatgericht zijn doelen te formuleren. Je kunt degene die je coacht inzicht geven in zijn/haar eigen verantwoordelijkheden. Door gebruik te maken van een aantal technieken ben je in staat om het coachproces te sturen.

Doelgroep

De training Coachingsvaardigheden is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in een coachingsrol actief is, of op korte termijn actief wordt. Je kunt daarbij denken aan coördinatoren en leidinggevenden, maar ook personeelsfunctionarissen en loopbaanadviseurs passen heel goed in dit profiel.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training Coachingsvaardigheden start met een schriftelijke intake, waarin je je persoonlijke doelstellingen aangeeft. Tijdens de bijeenkomsten wissel je ervaringen uit met medecursisten en je trainer. Opdrachten en rollenspelen worden op individueel niveau zorgvuldig geanalyseerd. Je gaat in deze praktijkgerichte training concreet aan de slag met diverse oefeningen. Onder leiding van een zeer ervaren coach wordt veel en actief geoefend, zodat je de coachingstechnieken goed leert beheersen Als deelnemer word je gestimuleerd om, tussen de bijeenkomsten door, het geleerde in praktijk te brengen. Tijdens de trainingsdagen vervul je zowel de rol van coach als van gecoachte: kortom, je coacht elkaar!

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1549,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Coachingsvaardigheden?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Coachingsvaardigheden wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Coachingsvaardigheden een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.