Training Coaching en Ethiek

Home  / Trainingen / Coaching en Ethiek

Tijdens de training Coaching en Ethiek ontwikkel je onder ervaren begeleiding je coachingsvaardigheden. Op een zeer tastbare en praktijkgerichte wijze verwerf je inzicht de betekenis van coaching en de ethiek die daarbij hoort. Tevens werk je aan je persoonlijke houding en vaardigheden, zodat je coaching effectief inzetten. Wil je leren hoe je instrumenten kunt inzetten om effectief interventies te plegen? Wilt je leren hoe je het gedrag van je gesprekspartner kunt beïnvloeden?

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Coaching en Ethiek. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Thema’s in coachen Visie op coachen
 • Het coachproces
 • Structuur aanbrengen in coaching sessies
 • De verschillende fases in een coachingstraject
 • Verschillende coachingsmethodieken, interventietechnieken en theoretische modellen
 • Feedback geven en ontvangen
 • Je eigen stijl van coachen
 • Resultaatgericht coachen
 • Randvoorwaarden bij coaching
 • Do´s en don´ts
 • Verschillende soorten coaching
 • Basistechnieken en methoden van coaching
 • Opstellen van een coachingsplan
 • Toepassen van de niveaus van persoonlijk functioneren en dramadriehoek op een casus
 • Kwaliteits- en ontwikkelingsgericht werken
 • Rapport samenstellen

Resultaat

Na afloop van de training Coaching en Ethiek heb je een visie ontwikkelt op het gebied van coachen die een zeer belangrijke basis is voor je professionele rol van coach. Je krijgt inzicht in methoden, vaardigheden, technieken en modellen, en kunt deze effectief toepassen. Je draagt bij aan de ontwikkeling van individuen door ze, op basis van binding, aan te zetten tot zelfsturing. Je kunt een coachingsvraag verduidelijken en stelt iemand in staat heldere doelen te formuleren. Je geeft degene die je coacht een besef van zijn of haar eigen verantwoordelijkheden. Door de geleerde technieken in praktijk te brengen stuur je het coachproces.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in coaching en ethiek.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training Coaching en Ethiek start met een schriftelijke intake, waarin je je persoonlijke leerdoelen formuleert. Tijdens de 4 daagse training deel je ervaringen met medecursisten en de trainer. Door middel van rollenspellen en opgaven wordt jouw handelen op individueel niveau zorgvuldig geanalyseerd. Doordat de training erg praktijk gericht is ga je concreet aan de slag met diverse opgaven. Er wordt actief geoefend onder leiding van een ervaren coach zodat je je de diverse coachingstechnieken eigen maakt. Tijdens de bijeenkomsten ben je zowel coach als gecoachte: anders gezegd, je coacht elkaar!

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1549,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Coaching en Ethiek?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Coaching en Ethiek wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Coaching en Ethiek een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.