Training Business Information
Management Professional (BIMP)

Home  / Trainingen / Business Information Management Professional (BIMP)

De training BIMP (Business Information Management Professional), de training ASL® en de verschillende trainingen ITIL® zijn IT-beheer trainingen. Het ondersteunen van gebruikers bij het gebruik van informatiesystemen en hoe je aan de hand van procesmodellen conform IDEF-O de informatiebehoefte in haar context kunt plaatsen staan in deze training BIMP centraal. 

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training BIMP. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Introductie van BIMP®-raamwerk
  • Processen en activiteiten binnen de businessorganisatie
  • Doorontwikkeling van de informatievoorziening
  • Taken en verantwoordelijkheden van het functioneel beheer
  • Relaties tussen functioneel beheer (BiSL®), applicatiebeheer (ASL®) en technisch beheer (ITIL®)
  • Gebruiksbeheer van informatiesystemen
  • Functionaliteitenbeheer
  • Wijzigingenbeheer

Resultaat

In de training Business Information Management Professional leer je hoe je gebruikers kunt ondersteunen bij het gebruik van informatiesystemen en hoe je aan de hand van procesmodellen conform IDEF-O de informatiebehoefte in haar context kunt plaatsen. Na afloop van de training ben je uitstekend voorbereid op het officiële EXIN-examen BIMP en kun je uitstekend advies geven over informatiesystemen.

Doelgroep

De doelgroep voor de training BIMP is speciaal bedoeld voor functioneel beheerders, acceptatietesters, informatieanalisten en gegevensbeheerders die in de praktijk aan de slag willen gaan met Business Information Management en BiSL®.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training BIMP vindt een intake plaats. Hierin wordt in kaart gebracht wat je al weet en wat je wil leren. Ook je persoonlijke leerdoelen voor de training  worden in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je wat BIMP® is en raak je bekend met de belangrijkste begrippen. Daarnaast zijn er praktische oefensituaties, waarbij je kunt spelen met de concepten van BIMP®.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 2110,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële Business Information Management examens. Door de BIMP training te volgen, bereid je je voor op het officiële BIMP examen van EXIN. Door het officiële examen succesvol af te leggen, behaal je de erkende BIMP certificering. Indien je de BIMP training wil volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “BIMP”.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Business Information Management Professional (BIMP)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Business Information Management Professional (BIMP) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Business Information Management Professional (BIMP) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.