Cursus Assertiviteit

Cursus Assertiviteit

Home  / Trainingen / Assertiviteit

Wil je de cursus Assertiviteit volgen voor je persoonlijke ontwikkeling? Een assertief persoon laat van zich horen bij meningsverschillen, durft op een duidelijke en rustige manier zijn mening te geven en houdt rekening met anderen. Hoe fijn zou het zijn dat je op een ontspannen manier kunt omgaan met situaties die je op dit moment liever uit de weg gaat? Tijdens de cursus Assertiviteit leer je voor jezelf opkomen, je grenzen duidelijk grenzen aan te geven en ontwikkel je je zelfvertrouwen. Daardoor ga je meningsverschillen en kritiek niet meer uit de weg. Je bent namelijk beter in staat je eigen mening en ideeën te presenteren. Tijdens de cursus Assertiviteit zul je ontdekken dat assertief zijn niet ten koste hoeft te gaan van anderen. De betekenis van assertief gedrag is namelijk dat je op een respectvolle en zelfverzekerde manier voor je eigen mening kunt opkomen. Assertiviteit draagt bij aan het functioneren op de werkvloer. Je capaciteiten zullen duidelijker naar voren komen door assertiviteit te ontwikkelen.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Assertiviteit. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Gedragsvaardigheden
 • Inzicht in je eigen gedrag
 • Inzicht in het gedrag van anderen
 • Het belang van de juiste houding
 • Jezelf durven zijn
 • Jezelf beter presenteren
Effectief communiceren
 • Assertief communiceren
 • Heldere vragen stellen
 • Beter luisteren
 • Effectief feedback geven en ontvangen
 • (Non)-verbale communicatie
 • Omgaan met kritiek en conflicten
Assertief gedrag
 • Betekenis van (sub)-assertief gedrag
 • De assertieve persoonlijkheid
 • Voordelen van assertief zijn
 • Je mening geven – zeggen waar het op staat
 • Grenzen aangeven
 • Leren ‘nee-zeggen’

Resultaat

Je bent na afloop van de cursus Assertiviteit zelfverzekerder en in staat om jezelf beter te profileren. Door inzicht te ontwikkelen in het gedrag van anderen en je eigen gedrag ben je in staat om te bepalen hoe je moet reageren. Je leert tijdens de cursus Assertiviteit om je grenzen aan te geven, je mening naar voren te brengen en overtuigender te communiceren. En niet onbelangrijk: je behoudt te allen tijde het respect voor anderen. Je ontwikkelt inzicht in overtuigingen en gedachten die je belemmeren of ondersteunen bij het assertief zijn. Problemen en conflicten vermijd je niet langer, maar los je op door assertief te zijn. Uiteindelijk draagt de cursus Assertiviteit bij aan je persoonlijke ontwikkeling en zul je beter functioneren binnen je organisatie.

Doelgroep

Ben je een medewerker, leidinggevende of staffunctionaris en wil je graag aan je persoonlijke ontwikkeling werken door assertiever te worden? Dan pas je perfect in de doelgroep voor de cursus Assertiviteit. Assertief zijn op het werk is namelijk belangrijk om effectief te kunnen functioneren. Je leert bijvoorbeeld om assertief te handelen in onderhandelings- en conflictsituaties.

Voorkennis

Voor de cursus Assertiviteit is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Onder leiding van een ervaren trainer leer je tijdens de cursus Assertiviteit op een aansprekende en interactieve wijze hoe jij assertiever kunt worden. Voorafgaand aan de cursus vindt er een persoonlijke intake plaats. Op basis van deze intake stel je jouw leerdoelen vast die tijdens de cursus centraal zullen staan. Actuele praktijkvraagstukken en opdrachten vormen de kern van de cursus Assertiviteit. Door praktijkopdrachten te gebruiken leer je om assertief te zijn in zowel de werk- als privésfeer. De ervaren trainer reikt je daarnaast assertiviteit oefeningen, assertiviteit tips en theoretische handvatten aan om ervoor te zorgen dat je na afloop van de cursus Assertiviteit er ook daadwerkelijk wat mee gaat doen in de praktijk.

Investering

De investering voor de cursus Assertiviteit bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Assertiviteit hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Assertiviteit”.

Planning


Ervaringen

Henk Swart

De cursus Assertiviteit is zeer toegankelijk en bruikbaar. Het programma wordt flexibel aangepast na (scholing) behoefte. De sfeer die wordt gecreëerd is open en veilig, waardoor je je kwetsbaar durft open te stellen. De acteur Else is een waardevolle aanvulling voor de inhoud en kwaliteit van de training.

Marianne de Haan

Deze training over assertiviteit heb ik als een zeer inspirerende en motiverende “ontdekkingsreis naar jezelf” ervaren. De trainer was een warme, oprechte en doortastende trainer die de ander weet te raken en stimuleert om je kwetsbaar op te laten stellen.

Leroy Strijker

Ondanks dat we maar een korte introductie hebben gehad omdat de tijd niet langer was hebben we veel bruikbare tips gekregen waar we direct “assertief” mee aan de slag konden. Zeker de moeite waard!

Dennis Velzen

Het was een ontzettend leuke, interactieve, leerzame training die tot nieuwe inzichten leidde en voldoende stof gaf tot nadenken. De training had voldoende ruimte voor oefeningen en suggesties vanuit de deelnemers.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de cursus Assertiviteit te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de cursus Assertiviteit écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de cursus Assertiviteit waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.