Training Assertiviteit

Home  / Trainingen / Assertiviteit

Merk je wel eens dat je situaties die je als moeilijk ervaart liever uit de weg gaat? En zou je sterker, zelfbewuster en weerbaarder willen zijn ten opzichte van jouw collega’s? Dan is een Assertiviteitstraining een waardevolle stap in jouw ontwikkeling. In de Assertiviteitstraining leer je hoe je gevoelens beter kunt sturen waardoor je effectiever functioneert en anderen beter begrijpt. Je leert actiever omgaan met lastige situaties of conflicten en je kunt op een prettige manier jouw grenzen in het werk aangeven. Zo kun je doelen bereiken!

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Assertiviteit. Op basis van je persoonlijke intakegesprek is het mogelijk om het programma op je eigen praktijksituatie af te stemmen.

Gedragsvaardigheden

  • Het verkrijgen van inzicht in eigen gedrag en optreden
  • Bewustwording van uw eigen houding
  • Het verkrijgen van inzicht in eigen gedrag en optreden
  • Bewustwording van uw eigen houding

Communiceren

  • Effectief feedback geven en ontvangen
  • Helder communiceren
  • Herkennen van non-verbale communicatie

Assertiviteit

  • Stellen van grenzen
  • Leren ‘nee-zeggen’

Borging

  • Aan het einde van de training maak je samen een persoonlijk actieplan voor de transfer van het geleerde naar de dagelijkse praktijksituatie.

Resultaat

Door deze assertiviteitstraining ben je in staat om jezelf beter te profileren. Je functioneert prettiger en levert een effectievere bijdrage aan jouw eigen organisatie. Je kunt beter aangeven wat je wil en bedoelt. Er ontstaat inzicht in overtuigingen en gedachten die je belemmeren of ondersteunen. Problemen en conflicten niet vermijden, maar oplossen. Je bent initiatiefrijker!

Doelgroep

Je bent medewerker, leidinggevende of staffunctionaris. Dan pas je volledig in de doelgroep voor een Assertiviteitstraining. Je hebt in jouw werk regelmatig te maken met belangentegenstellingen. Je wil in onderhandelings- en/of conflictsituaties effectiever optreden.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende en interactieve wijze hoe je om kunt gaan met belangentegenstellingen. De assertiviteitstraining start met een persoonlijke intake. Op basis van deze intake stel je jouw leerdoelen vast, welke tijdens deze training centraal staan. Door onder meer praktijkopdrachten en rollenspelen leert je jouw assertieve vaardigheden te ontwikkelen en op jouw werk (en privé) toe te passen. Actuele praktijkvraagstukken en opdrachten vormen de kern van de training Assertiviteit.

Naast dat je als deelnemer en team technieken, theoretische handvatten, inzichten en tips krijgt aangereikt, besteden wij tijdens onze trainingen ruim aandacht aan het vergroten van je persoonlijke kennis- en vaardigheidsniveau. De trainer/coach zorgt voor een veilig leerklimaat, een prettige sfeer en een goede dynamiek wat persoonlijke zelfreflectie en een optimaal leerproces stimuleert en vergroot.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw is mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning

Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Assertiviteit?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Assertiviteit wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Assertiviteit een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.