Assertiviteitstraining

Merkt u wel eens dat u situaties die u als moeilijk ervaart liever uit de weg gaat? En zou u sterker, zelfbewuster en weerbaarder willen zijn ten opzichte van uw collega’s? Dan is een Assertiviteitstraining een waardevolle stap in uw ontwikkeling. In de Assertiviteitstraining leert u hoe u gevoelens beter kunt sturen waardoor u effectiever functioneert en anderen beter begrijpt. U leert actiever omgaan met lastige situaties of conflicten en u kunt op een prettige manier uw grenzen in het werk aangeven. Zo kunt u bereiken wat u wilt bereiken.

Resultaat

Door deze assertiviteitstraining bent u in staat om uzelf beter te profileren. U functioneert prettiger en levert een effectievere bijdrage aan uw eigen organisatie. U kunt beter aangeven wat u wilt en bedoelt. Er ontstaat inzicht in overtuigingen en gedachten die u belemmeren of ondersteunen. Problemen en conflicten niet vermijden, maar oplossen. U bent initiatiefrijker.

Doelgroep

U heeft in uw werk regelmatig te maken met belangentegenstellingen. U wilt in onderhandelings- en/of conflictsituaties effectiever optreden. U bent medewerker, leidinggevende of staffunctionaris. Dan past u volledig in de doelgroep voor een Assertiviteitstraining.

Trainingsinhoud

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Assertiviteitstraining. Op basis van uw intake is het mogelijk om het programma op uw praktijksituatie af te stemmen.

 • Het verkrijgen van inzicht in eigen gedrag en optreden
 • Bewustwording van uw eigen houding
 • Effectief kritiek geven en ontvangen
 • Stellen van grenzen
 • Leren ‘nee-zeggen’
 • Agressief, subassertief en assertief gedrag
 • Omgaan met lastig gedrag en belangentegenstellingen
 • Helder communiceren
 • Herkennen van non-verbaal gedrag
 • Persoonlijk actieplan

Werkwijze

De assertiviteitstraining start met een persoonlijke intake. Op basis van deze intake stelt u uw leerdoelen vast, welke tijdens deze interactieve Assertiviteitstraining centraal staan. Door onder meer praktijkopdrachten en rollenspelen leert u uw assertieve vaardigheden te ontwikkelen en op uw werk (en privé) toe te passen. Tijdens de bijeenkomsten wisselt u ervaringen uit met de andere deelnemers en uw trainer. Er zijn mogelijkheden om eigen praktijksituaties in te brengen.

Investering

Groepstraining:
Voordelige groepsprijzen, korting tot 60% Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: In overleg Neem contact op
Open inschrijving:
€ 899,- excl. btw / € 989,- btw vrij
incl. trainingsmateriaal en lunch, koffie/thee
Duur: 2 dagen Inschrijven
Individueel:
Prijs in overleg Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: In overleg Neem contact op

Trainingsrooster

Maak hier uw keuze voor een locatie en datum voor de Assertiviteitstraining. Geen geschikte data? Neem dan contact met ons op: 088 - 122 55 88

Leervormen

Iedere trainingsbehoefte is uniek. Daarom bieden we leervormen die passen bij uw situatie. Op één van onze 18 locaties, of op uw eigen locatie.

 • Individuele training Assertiviteit

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training Assertiviteit zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus Assertiviteit worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open-inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining Assertiviteit

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is de training afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. De trainingslocatie, -data en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training Assertiviteit

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.