Training ASL2® Foundation

Home  / Trainingen / ASL2® Foundation

De training ASL2® Foundation (Application Services Library) is één van de drie beheertrainingen in de ICT. De trainingen van ITIL® en BiSL® zijn de andere twee. De training ASL2® Foundation onderscheidt zich van de andere twee in het centrale onderwerp en aanpassingen van bestaande applicaties. Bij training ASL2® Foundation gaat het in de applicatiemanagement om het beheren, onderhouden en vernieuwen van bestaande applicaties. Het ASL® procesraamwerk is een manier, ondersteund door best practices, om applicatiemanagement in te richten. Tijdens de training komt het beschrijven van de processen op uitvoerend (operationeel), sturend (tactisch) en richtinggevend (strategisch) niveau aan bod.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training ASL® 2 Foundation. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Introductie ASL®
 • Verschillen tussen ASL® en ITIL® en PRINCE2®
 • Procesmatig werken
 • Applicatiebeheer, applicatie onderhoud en applicatievernieuwing
 • De vertaling maken naar processen
 • Applicatie cyclus
 • Organisatie cyclus
 • Relaties met andere beheervormen
 • Gebruik van ASL® in de organisatie
 • Invoeren van ASL®
 • De effecten van ASL®

Resultaat

Na afloop van de training ben je op de hoogte van het verschil in applicatiebeheer (ASL®) en technisch beheer (ITIL® en Prince2®). Je weet hoe de relatie is tussen ASL® en procesmatig werken. Je kunt na de cursus ASL2® Foundation applicatiebeheer toepassen waarbij je bezig bent met onderhoud en vernieuwing. Je weet hoe je dit moet vertalen naar verbindende, sturende en richtinggevende processen. Je kunt na de training ASL® processen als planning & control, cost management, quality management en servicemanagement.

Doelgroep

De training ASL2® Foundation is geschikt voor IT professionals, die de zorg dragen voor applicatiedienstverlening en/of deze leiden. Ook wanneer je een schakel bent tussen de gebruikers en de IT (organisatie) is deze training geschikt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training ASL2® Foundation vindt een intake plaats. Hierin wordt in kaart gebracht wat je al weet en wat je wil leren. Ook je persoonlijke leerdoelen voor de training worden in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je wat ASL® is en raak je bekend met de belangrijkste begrippen. Daarnaast zijn er praktische oefensituaties, waarbij je kunt spelen met de concepten van ASL®.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1095,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële ASL® examens. Door de ASL2® Foundation training te volgen, bereid je je voor op het officiële ASL2® Foundation examen van APMG International. Na het succesvol afleggen van het officiële examen behaal je de erkende ASL2® Foundation certificering. Mocht je de ASL2® training willen volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “ASL2® Foundation”.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training ASL2® Foundation?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training ASL2® Foundation wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training ASL2® Foundation een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.