Training Agile Scrum Foundation

Home  / Trainingen / Agile Scrum Foundation

Scrum is een manier van werken die voor allerlei soorten projecten en veranderingen toepasbaar is. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (1-4 weken) werkende (deel)producten/ software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest staan hierbij centraal. De Agile Scrum aanpak stelt een projectteam in staat om het project aan te passen aan een gewijzigde situatie of aan de wensen van de klant. In tegenstelling tot een traditionele projectaanpak, omarmt Agile Scrum juist veranderingen. Het ontwikkelteam is verantwoordelijk voor de uitvoering en werkt zelfsturend, er is dan ook geen aansturing door een projectleider nodig. Doordat er veel en intensief contact is tussen opdrachtgever en het Scrumteam kunnen opgeleverde (deel)producten snel beoordeeld worden en is het makkelijk om tijdig aanpassingen door te voeren.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Agile Scrum Foundation. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Agile manier van denken

 • Het Agile Manifesto
 • De Agile werkplek en -omgeving
 • Begrippen binnen Agile en Scrum
 • De wendbare organisatie

Scrum rollen

 • Rol van Product Owner
 • Rol van Scrum Master
 • Rol van het Ontwikkelteam
 • Rol van de traditionele project manager

Scrum events

 • Time-boxing
 • Sprints
 • Daily stand-up
 • Sprint review
 • Sprint retrospective

Het belang van de Backlog

 • Kenmerken van Product backlog
 • Kenmerken van een Sprint backlog
 • User stories
 • Backlog items
 • Verfijnen van de Product backlog items
 • Het belang en de eigenschappen van Definition of Done

Planning en schatting

 • Sprint planning en release planning
 • Daily Scrum
 • Vaststellen van de duur van de Sprint
 • Planning poker
 • Ideal days en Story points
 • Ordenen van Backlog items

Monitoren van Scrum projecten

 • Burn-down charts
 • Voortgang van een Sprint monitoren
 • Berekenen van de Velocity van het team

Resultaat

De aanpak volgens Scrum zorgt ervoor dat je enkel bouwt/ ontwikkelt wat nodig is en stelt je in staat om flexibel aanpassingen door te voeren. Het verhoogt bovendien de effectiviteit van het team en biedt een optimale Return On Investment. Doordat het gehele team verantwoordelijk is voor de oplevering van (deel)producten/ software, wordt iedereen gedwongen beter te communiceren over onderlinge afhankelijkheden en koppelvlakken. Hiermee maak je het hele team belangrijk waardoor iedereen zich zichtbaar anders gaat gedragen.

Doelgroep

De ‘Agile’ manier van denken wordt het meest toegepast op het gebied van softwareontwikkeling, maar de onderliggende principes worden ook steeds meer gebruikt binnen andere soorten projecten. Scrum is de meest gebruikte Agile-methode en is geschikt voor iedereen – en met name degenen die een project leiden of eraan deelnemen – die zijn of haar kennis up-to-date wil houden met de meest recente ontwikkelingen op het gebied van IT en projectmanagement.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Agile Scrum kent een generieke toepassing. Wel is het mogelijk om voorafgaand aan de training de organisatie-, team-, of persoonlijke leerdoelen in kaart te brengen. Praktische werksituaties kunnen geïntegreerd worden in de trainingen. Logische vervolgtrainingen op de Agile Scrum Foundation training zijn de trainingen Product Owner en Scrum Master.

 

Businesscase

Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties? In samenwerking met EY Nederland hebben we een businesscase opgesteld voor de training Agile Scrum Foundation. In deze businesscase vertelt EY Nederland meer over de opdracht, de oplossing en het uiteindelijke resultaat. Bekijk de businesscase via de volgende link.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1095,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

De training kan afgesloten worden met een examen. De kosten voor dit examen zijn op aanvraag. Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Agile Scrum Foundation?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Agile Scrum Foundation wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Agile Scrum Foundation een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.