Agile Scrum Foundation training

Agile Scrum Foundation Training

Home  / Trainingen / Agile Scrum Foundation

Tijdens de Agile Scrum Foundation training leer je de basis van zowel de Agile methode als de Scrum methode. De Scrum methode is het meest gebruikte raamwerk binnen de Agile aanpak. Ben je benieuwd of de Agile en Scrum principes geschikt zijn voor jouw team en/of project? Dan is de Agile Scrum Foundation training het middel om uit te vinden wat Scrum voor jou kan betekenen. Je zult ontdekken dat Scrum toe te passen is op allerlei soorten projecten om op een snelle en flexibele manier optimale waarde te creëren voor de klant. Scrum teams zijn multidisciplinaire teams waarbij samenwerking, communicatie, teamgeest en flexibiliteit centraal staan. Het Scrum ontwikkelteam is zelfsturend en verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Na afloop van de Agile Scrum Foundation training is het mogelijk om officieel examen te doen. Met het officiële Agile Scrum Foundation certificaat bewijs jij te beschikken over basiskennis om de Agile/Scrum methode toe te passen op projecten.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Agile Scrum Foundation training. Sluit het programma niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Agile werkwijze
Scrum werkwijze
 • Kenmerken van de Scrum methode
 • Kracht van de Scrum methode
 • Verschil tussen Scrum en andere Agile methodes
 • Typische Scrum projecten
 • Scrum best-practices
 • Implementatie van Scrum in de praktijk
Rollen binnen het Scrum team
 • Rol van de Scrum Product Owner
 • Rol van de Scrum Master
 • Rol van het Scrum ontwikkelteam
 • Rol van de Scrum projectmanager
Scrum projectplanning
 • Time-boxing
 • Sprints
 • Dagelijkse Scrum (Daily Scrum)
 • Sprint review
 • Sprint retrospective
Scrum project monitoren
 • Product/sprint backlog
 • User stories
 • Definition of ready
 • Definition of done
 • Burn-down charts

Resultaat

Na afloop van de Agile Scrum Foundation training beschik je over de basiskennis om Agile en Scrum toe te passen op projecten. Je maakt kennis met de principes van zowel de Agile methode als de Scrum methode. Aangezien Scrum een Agile raamwerk is, zul je eerst kennis maken met Agile in het algemeen en hoe Scrum verschilt van andere Agile methodes. De rollen binnen een Scrum team zullen vervolgens uitgebreid behandeld worden. Verder ontwikkel je kennis op het gebied van Scrum projectplanning en monitoring. Na afloop van de Agile Scrum Foundation training ben je optimaal voorbereid op het officiële Agile Scrum Foundation examen.

Doelgroep

Ben je benieuwd of de Agile/Scrum methode waarde kan hebben voor jouw organisatie? Dan is de Agile Scrum Foundation training, waarbij wordt afgewisseld tussen theorie en praktijk, uitermate geschikt voor jou. Leer hoe je Agile/Scrum kunt toepassen op verschillende soorten projecten. Na afloop van de training heb je tevens de kans om je te laten certificeren door middel van het officiële Agile Scrum Foundation examen. Het officieel erkende certificaat toont aan dat je over basiskennis op het gebied van Agile en Scrum beschikt. Dit is waardevol aangezien steeds meer organisaties de Agile/Scrum werkwijze toepast. Voor de volgende functies zou de Agile Scrum Foundation training interessant kunnen zijn: projectmanagers, productmanagers, programmanagers, projectmedewerkers, productmedewerkers, productmedewerkers. De Agile methode en Scrum methode zijn inmiddels echter breed toepasbaar. Daardoor is het voor vrijwel iedere organisatie interessant om kennis te maken met Agile en/of Scrum.

Voorkennis

Voor de Agile Scrum Foundation training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Zowel Agile als Scrum kan voor allerlei projecten gebruikt worden. Om te zorgen voor een optimaal leerrendement is het mogelijk om voorafgaand aan de Agile Scrum Foundation training de organisatie-, team- en persoonlijke leerdoelen in kaart te brengen. Praktische werksituaties kunnen geïntegreerd worden in de trainingen om te zorgen voor een optimale afwisseling tussen de praktijk en theorie. Tijdens de training krijg je tips en handvatten aangereikt om het Agile Scrum Foundation examen succesvol af te kunnen ronden. Na afloop van de Agile Scrum Foundation training kun je je tevens laten specialiseren tot Scrum Product Owner en/of Scrum Master.

Businesscase

Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties? In samenwerking met EY Nederland hebben we een businesscase opgesteld voor de Agile Scrum Foundation training. In de Agile Scrum Foundation businesscase vertelt EY Nederland meer over de opdracht, de oplossing en het uiteindelijke resultaat.

Investering

De investering voor de Agile Scrum Foundation training bedraagt € 1095,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële Agile en Scrum examens. Door de Agile Scrum Foundation training te volgen, bereid je je voor op het officiële Agile Scrum Foundation examen van EXIN (Nederlands) of Scrum.org (Engels). Door het officiële examen succesvol af te leggen, behaal je de erkende Agile Scrum Foundation certificering. Indien je de Agile Scrum Foundation training wil volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “Agile Scrum Foundation”.

Planning


Ervaringen

Michiel Lucassen

Agile Scrum was een leerzame training voor mij. Ik zou een iedere die geïnteresseerd is, in het werken volgens Agile, aanraden om deze training te volgen. Tijdens de training komen alle aspecten aan bod. Daarnaast is het fijn om te kunnen sparren over onderwerpen.  De trainer wist goed waar hij het over had en kon…

Antoine Veerman

De eerste ervaringen met Agile Scrum. Duidelijk en luchtig gebracht, met de nodige scepsis. Praktijkvoorbeelden, logisch denken en de cursusdag zelf als Scrumsessie opbouwen. Goede locatie en verzorging. Een aanrader.

Martijn de Boer – Software Engineer

De Agile Scrum Foundation training via het open-inschrijvingen rooster gevolgd. De locatie van de training was gemakkelijk te vinden, en alles rondom de training was goed georganiseerd. Het eten was duidelijk niet op bespaard. M.b.t. de training zelf heb ik geen klachten. Met vijf personen hadden we een prettige samenwerking met de trainer.

Peter Feenstra

Twee daagse training werd op een goede manier gegeven. De trainer gebruikte praktijk voorbeelden om de begrippen duidelijk te maken. Door de wijze van lesgeven werd er op een prettige manier door de lesstof gegaan en kwam het allemaal duidelijk over.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de Agile Scrum Foundation training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de Agile Scrum Foundation training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de Agile Scrum Foundation training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.