Training Adobe InDesign Basis

Home  / Trainingen / Adobe InDesign Basis

Adobe InDesign is het meest gebruikte desktop publishing-programma (DTP) voor het opmaken van bijvoorbeeld pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. De training Adobe InDesign Basis is geschikt voor o.a. iedere grafisch vormgever, DTP’er, of marketeer. Tijdens de training maak je kennis met de werkruimte van Adobe InDesign en leer je hoe je een publicatie maakt. Een publicatie is bijvoorbeeld een gedrukte of digitale brochure. Het digitaal grafisch ontwerpen is een vaardigheid waar iedere communicatieprofessional over dient te beschikken in de hedendaagse digitale samenleving.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Adobe InDesign Basis. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Introductie

 • Het opstarten van een document
 • De basisinstellingen juist configureren
 • Navigeren binnen InDesign
 • De werkruimte indelen

Vormgeving

 • Alineastijlen
 • Typografische richtlijnen
 • Basislijnraster
 • Plaatsen van foto’s/logo’s
 • Creatieve mogelijkheden

Kleuren

 • Kleurstalen maken
 • CMYK kleuren
 • Pantonekleuren
 • Stalenpalet

Ontwerpen

 • Pagina’s aanmaken, verplaatsen en verwijderen
 • Stramienpagina’s
 • Pakket samenstellen
 • Backup maken
 • Exporteren

Resultaat

Tijdens de training Adobe InDesign Basis leer je alles over het ontwerpen van prachtige brochures, magazines, flyers en ander drukwerk. De training is erop ingesteld dat het geleerde direct toe te passen is in je praktijksituatie. Het doel van de training is om je optimaal te laten werken met Adobe InDesign.

Doelgroep

De training Adobe InDesign Basis is geschikt voor personen die zichzelf de basisvaardigheden van het programma willen aanleren. De training is interessant voor iedereen die zelf advertenties en brochures gaat maken of bestaande publicaties wil kunnen aanpassen. Functies waarbij vaardigheden van Adobe InDesign goed van pas komen zijn bijvoorbeeld DTP’ers, vormgevers, illustratoren, tekenaars, en marketing- en communicatiemedewerkers.

Voorkennis

Er is geen voorkennis van het programma Adobe InDesign vereist. Het is echter wel aanbevolen om over gedegen kennis van het werken met de computer te beschikken.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Adobe InDesign Basis bieden wij de cursist de mogelijkheid om een intakeformulier in te vullen. Door het intakeformulier krijgt ExplainiT een duidelijk beeld van de leerdoelen en wensen van de cursist. Vervolgens is het voor de trainer mogelijk om de training hierop aan te passen, zodat deze perfect aansluit op de leerdoelen en wensen van de cursist.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 879,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Adobe InDesign Basis?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Adobe InDesign Basis wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Adobe InDesign Basis een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.