Lean & Six Sigma

Lean is een methode waarbij toegevoegde waarde voor de klant centraal staat. Dit wordt bereikt door verspillingen binnen de organisatie te elimineren. Door verspillingen te elimineren en de toegevoegde waarde voor de klant te verhogen, vermindert het bedrijf de kosten en verhoogt het de opbrengsten. Daarentegen is Six Sigma een methode waarbij de kwaliteit van processen wordt verbeterd door variatie in processen tot een minimum te reduceren. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door oorzaken van defecten of fouten te ontdekken en daarna te verwijderen. Lean Six Sigma combineert deze twee methodes om vanuit de “Define, Measure, Analyze, Improve & Control (DMAIC)” structuur processen systematisch te innoveren.  De kosten worden gereduceerd, de klanttevredenheid wordt verhoogd, en de doorlooptijd wordt verkort. Het speciale aan Lean Six Sigma is dat processen worden verbeterd door de mensen met de meeste kennis ervan: de eigen medewerkers van een organisatie. De Lean Six Sigma structuur is opgedeeld in vijf verschillende trainingsniveaus: Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt, Black Belt en Master Black Belt. Ontdek hier welke training het meest geschikt is voor jou.

Lean gaat over het creëren van waarde en het elimineren van verspilling. Wil jij bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter inrichten voor meer kwaliteit? Wil jij meer weten over de Lean-methodiek? Volg dan nu de training Lean Management en leer de basisprincipes van Lean.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 1095,-

 Trainingsduur:
2 dagen


Wil jij de leiding nemen in verandertrajecten in jouw organisatie? Volg nu de internationaal erkende training Lean Six Sigma Black Belt en leer om de transformatie te begeleiden. Als Black Belt professional ben je verantwoordelijk voor het managen van de zwaardere projecten.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 4499,-

 Trainingsduur:
10 dagen


Ben jij leidinggevende en wil je graag aan de slag met Lean Six Sigma? In deze training Lean Six Sigma Champion leer je welke rol je hebt als leidinggevende en hoe je de Green en Black Belts optimaal ondersteunt om succesvol te werken met Lean Six Sigma.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 1799,-

 Trainingsduur:
2 dagen


Ben jij een (toekomstige) projectleider van Lean Six Sigma projecten? Wil jij actief aan de slag met de Lean Six Sigma methodiek? Tijdens de 6-daagse training Lean Six Sigma Green Belt leer je een verbeterproject te leiden én problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 2799,-

 Trainingsduur:
6 dagen


Heb je al kennis en ervaring op Green Belt niveau en wil je jezelf inzetbaar maken op Black Belt niveau? Dan is de training Lean Six Sigma Green to Black Belt de juiste keuze. Deze training is een aanvulling op de Green Belt training en leert je voornamelijk het toepassen van statistische analyses, waardoor je nog complexere procesproblemen kunt oplossen.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 2799,-

 Trainingsduur:
6 dagen


Ben je een ervaren Black Belt of Lean leider en toe aan de volgende stap? De Master Black Belt training leidt je op tot een Lean Six Sigma expert met diepgaande kennis en ervaring van alle aspecten van Lean Six Sigma. Het programma kan worden afgestemd op jouw eigen ontwikkeling.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 4499,-

 Trainingsduur:
10 dagen


De Lean Six Sigma Orange Belt is de tussenstap tussen Lean Six Sigma Yellow Belt en Lean Six Sigma Green Belt trainingen. Deze training is geschikt voor iedereen, die naast de basiskennis van Lean en Six Sigma, ook de belangrijkste tools op een praktische manier wil toepassen.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 795,-

 Trainingsduur:
2 dagen


Wil je kennismaken met Lean Six Sigma? Dan is deze training geschikt voor jou. De Yellow Belt training is een basistraining waarin je meer leert over de Lean Six Sigma basisbegrippen en toepassing in de praktijk.

 Trainingsvorm:
incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 395,-

 Trainingsduur:
1 dag


Expert in maatwerk

Het is mogelijk om een training of traject op maat samen te stellen, gericht op de doelen van de organisatie. Wij ontwikkelen, in samenspraak met praktijkgerichte trainers, inspirerende trainingen waar we verschillende leervormen in kunnen zetten. Uiteraard helpen we medewerkers het geleerde te borgen met praktische tooling.

Leervormen

Iedere trainingsbehoefte is uniek. Daarom bieden we dé leervormen die passen bij de situatie.

Groepstraining

Open inschrijving

Individuele training / Coaching

E-learning / Blended learning

Gerelateerde berichten

Trainingsadvies nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze?
Neem dan contact op voor een persoonlijk adviesgesprek via onderstaand formulier.
Wij helpen je graag.

Ik wil graag per mail op de hoogte gehouden worden van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Je mag ons ook bellen of mailen
via 088 122 55 88 of info@explainit.nl