Over ExplainiT

ExplainiT, opgericht in 2000, is een trainingsbureau dat organisaties, teams en medewerkers traint en coacht in kennis en vaardigheden die digital performance verhogen om zo wendbaarheid te ontwikkelen. ExplainiT biedt trainingen aan op het gebied van IT-applicaties, methoden en communicatieve vaardigheden.

Visie

We zien dat permanent wijzigende IT-applicaties, in toenemende mate vanuit de Cloud, leiden tot continue veranderingen in de vraag en aanbod van producten en diensten. Organisaties, teams en medewerkers dienen de wendbaarheid te bezitten om zich aan te passen aan deze nieuwe situaties. Vanwege het feit dat organisaties in hoog tempo digitaliseren, zal het succes van deze organisaties in toenemende mate worden bepaald door de digitale vaardigheden van de werknemers. De digitale performance zal toenemende mate bijdragen aan de wendbaarheid die medewerkers en organisaties dienen te bezitten. Medewerkers krijgen immers telkens nieuwe mogelijkheden aangereikt waardoor werk en samenwerken efficiënter ingericht kan worden. ExplainiT voorziet dat het trainen in de werking van IT-applicaties gecombineerd met bewezen project- & procesmanagement methoden en communicatieve vaardigheden noodzakelijk is om wendbaarheid te ontwikkelen en te behouden. Vanwege het snel wijzigende IT-landschap is het tevens belangrijk om opgedane kennis en vaardigheden te borgen.

Missie

Het is onze missie om van iedere organisatie in Nederland,
een wendbare organisatie te maken.

We doen dit door medewerkers en teams te trainen en coachen in het door ons ontwikkelde ITMC-model. Voor de ontwikkeling van wendbare medewerkers en organisaties is digital performance essentieel. Het ExplainiT ITMC-model staat voor IT, Methoden & Communicatie en combineert de essentiële vaardigheden die digitale performance verbeteren en wendbaarheid ontwikkelen.

Op basis van de onderstaande kernwaarden werken we dagelijks aan het bereiken van onze missie:

  • Klantgerichtheid
  • Ondernemerschap
  • Toegevoegde waarde
  • Professionaliteit
  • Excelleren

U staat centraal

Bij ExplainiT draait het om uw organisatie. ExplainiT is zo ingericht dat uw behoeften zo optimaal mogelijk worden ingevuld. Een vast aanspreekpunt ontzorgt u in het proces van advisering, organisatie en evaluatie van trainingen. Deze korte communicatielijnen zorgen voor een hoogwaardige dienstverlening. Op specifieke trainingsonderwerpen kan een productspecialist ondersteunen en adviseren.

Voor iedere trainingsbehoefte kent ExplainiT een passende oplossing. Door ons online trainingsportaal hoeft u zich niet druk te maken om de planning. Onze mobiele ICT lokalen zorgen ervoor dat u elke ICT training in-company plaats kan laten vinden. Open-inschrijving of liever een training op locatie? Wij beschikken over 18 trainingslocaties in Nederland. Dus altijd bij u in de buurt.

Beste Opleider van Nederland

ExplainiT is in 2015 en 2016 uitgeroepen tot beste Opleider van Nederland. Alle personeelsopleiders en trainingsinstituten van Nederland komen in aanmerking voor deze prestigieuze prijs in één of meerdere opleidingscategorieën. Cursisten beoordeelden ExplainiT als beste opleider in de categorie: Automatisering & ICT/IT.

Academy4

Voor sommige onderwerpen merken we dat er meer nodig is dan vaardigheidstrainingen. Naast het complete trainingsaanbod biedt ExplainiT daarom begeleidings- en adviesdiensten aan op een tweetal onderwerpen: ondernemingsraad en omgaan met agressie. Lees meer over de academy’s.

Certificeringen

ExplainiT is CEDEO-erkend. CEDEO is een gerenommeerde, onafhankelijke instantie, die klanttevredenheidsonderzoek doet onder studenten van opleidingen. Om deze in de opleidingsbranche hooggewaardeerde erkenning te krijgen, dient ruim 80% van de studenten zeer tevreden te zijn over de opleiding. Leer meer over de certificeringen en partners van ExplainiT

10 redenen om voor ExplainiT te kiezen

1. Trainingslocaties door heel Nederland
2. CEDEO gecertificeerd
3. Ervaren en praktijkgerichte trainers
4. Van 1-op-1 trainingen tot groepstrainingen
5. Elke training kan op maat en in-company worden verzorgd
6. Scherp geprijsde trainingen en voordelige groepsprijzen
7. Mobiele ICT-lokalen
8. Breed en up-to-date trainingsaanbod
9. Snelle, adequate communicatie en 1 aanspreekpunt
10. Uitgebreide ervaring in diverse branches