Over ExplainiT

ExplainiT is in 2001 opgericht als trainingsbureau voor IT-eindgebruikers. ExplainiT verzorgde in die periode veelal Microsoft Office trainingen, waarbij Excel, Outlook, Word en PowerPoint de boventoon voerden. De trainingsbehoefte bij opdrachtgevers ontstond vanwege 4-jaarlijkse update cyclus van Microsoft waardoor er telkens nieuwe features werden toegevoegd aan de applicaties en ook de look-and-feel aanzienlijk werd veranderd. ExplainiT verzorgde praktijkgerichte en klant specifieke trainingen en groeide uit tot marktleider op het gebied van Microsoft Office (migratie) trainingen.

In de jaren die hier op volgden heeft ExplainiT haar succesvolle projectaanpak voor Microsoft Office migraties verwerkt in een eerste projectmanagement training. Het trainingsportfolio breide zich hierdoor snel uit met gerenommeerde project- en procesmanagement methodieken als: ITIL & PRINCE2. ExplainiT werd door haar praktijkgerichte trainingen en IT-ervaring gezien als een stabiele en bekwame trainingspartner. Als organisatie zijn we ons 10 jaar geleden, in 2008, gaan specialiseren in de toepassingsgebieden van software. Reden hiervoor was dat we in constateerden dat (digitale) skills van medewerkers en de kennis die zij hebben van applicaties in toenemende mate met elkaar verweven raakten.

We hebben op basis van onze eigen ervaringen en onderzoeken het ITMG-model ontwikkeld. Door de verschillende bouwstenen te combineren, kunnen we trainingen aanbieden waarin we de digitale performance van werknemers kunnen verbeteren. We zijn dankzij dit model uitgegroeid tot een specialist op het gebied van digitale performance ontwikkeling. We gaan dan ook verder dan enkel trainen want we geloven erin dat zonder borging er onvoldoende resultaat behaald wordt.

Visie & Missie

Visie

De wereld om ons heen digitaliseert. Nieuwe technologieën als Artificial Intelligence, Internet of Things, Machine-Learning en Augmented Reality volgen elkaar in razendsnel tempo op en zorgen voor de nodige uitdagingen. Organisaties zullen in het kader van organisatiecontinuïteit strategische keuzes moeten maken voor het implementeren van deze nieuwe technologieën. Traditionele bedrijfsprocessen en werkwijzen zullen hierdoor (digitaal) transformeren, waardoor er veel gevraagd wordt van de werknemer. Werknemers dienen namelijk continue met verandering om te kunnen gaan aangezien de nieuwe technologie zorgt voor continue updates en nieuwe oplossingen. Oplossingen die impact hebben op de wijze van samenwerken, vergaderen en klantgerichtheid. Wij geloven erin dat de digitale performance van de werknemer van doorslaggevende belang is in het succesvol transformeren van bestaande traditionele bedrijfsprocessen.

Missie

ExplainiT wil met een gedreven groep professionals; medewerkers, teams en organisaties trainen en coachen om zo de wendbaarheid te vergroten en de digitale performance te ontwikkelen.

“Het is onze missie om van iedere organisatie in Nederland, een wendbare organisatie te maken.”

Waarom ExplainiT?

 • Ervaren trainers passend bij jouw organisatie

  De kwaliteit van de trainingen wordt voor een groot deel bepaalt door de kwaliteit van de trainer. ExplainiT werkt daarom samen met trainers die ervaring hebben in de praktijk. Onze trainers zetten zich dagelijks in om jou te helpen je professionele doelstellingen te bereiken.

 • Jouw leerdoelen, wensen en behoeften centraal

  Bij ExplainiT draait het om jouw organisatie. ExplainiT is daarom zo ingericht dat jouw behoeften zo optimaal mogelijk worden ingevuld.

 • Vast aanspreekpunt, persoonlijke & korte communicatie

  Vanaf het eerste contactmoment ontzorgt een vast team je in het proces van advisering, organisatie en evaluatie van trainingen. Deze werkwijze leidt tot persoonlijke en korte communicatielijnen.

 • Flexibel op en afschalen

  We leven in een dynamische wereld. Een wereld die vraagt om snel te kunnen schakelen. Verandert er iets in jouw organisatie? ExplainiT kan snel en adequaat schakelen.

 • Incompany & Maatwerk

  ExplainiT is specialist in incompany & maatwerktrainingen. Elke training kan op maat en incompany worden verzorgd.

 • Traininglocaties door heel Nederland

  ExplainiT heeft trainingslocaties door heel Nederland. Standaard maakt ExplainiT gebruik van een aantal voorkeurslocaties. Heb je liever training op een andere locatie? Informeer naar de mogelijkheden.

 • Uitgebreide ervaring in diverse branches

  ExplainiT verzorgt trainingen voor meer dan 2500 organisaties in Nederland. Het maakt niet uit of je nu werkzaam bent in het onderwijs, zorg, dienstverlening, overheid, industrie of bouw. ExplainiT heeft ervaring in diverse branches met voorbeelden uit het werkveld.

 • Praktijkgerichte trainingen voor een optimaal leerrendement

  ExplainiT kiest voor een praktijkgerichte leermethode. Het is onze passie om mensen te helpen tot betere prestaties te komen in hun werkomgeving. In onze actieve leermethode staat de praktijk centraal. De theorie wordt voortdurend gekoppeld aan de praktijk waarbij interactie, inspiratie en leerplezier onderdelen zijn van de training. Door deze aanpak ontwikkel je kennis en vaardigheden maar ook competenties die je succesvol maken.

Nog vragen of opmerkingen?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem dan contact op voor een persoonlijk adviesgesprek via 088 122 55 88 of info@explainit.nl.
We helpen je graag.

Ik wil graag per mail op de hoogte gehouden worden van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Je mag ons ook bellen of mailen
via 088 122 55 88 of info@explainit.nl