Office 365 Trainingen

Wanneer je als organisatie overstapt op Office 365 zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Voor alle betrokkenen, IT en eindgebruikers, is het een complexe migratie. De impact is groot en een succesvolle adoptie van een nieuwe technologie vereist training maar ook een gedragsverandering. 

In iedere organisatie zijn er verschillen in trainingsbehoeften onder medewerkers. Er zijn medewerkers die geen begeleiding nodig hebben maar uit ervaring blijkt dat de meerderheid moeite heeft om nieuwe interface en functies te begrijpen en daarmee hun werk te kunnen blijven uitvoeren. Wij geloven dat een praktijkgerichte training zorgt voor het hoogste leerrendement, waarin we verschillende leerstijlen kunnen verwerken. We kunnen op basis van een organisatie brede inventarisatie middels digitale intakeformulieren, homogene groepen creëren met soort gelijke trainingsbehoeftes.

Key-users training

Advies van ExplainiT is om op iedere afdeling key-users / ambassadeurs aan te wijzen. Deze key-users fungeren als kartrekker en vraagbaak voor hun (directe) collega’s. Om de continuïteit op de werkplek te kunnen waarborgen en de vragen vanuit de gebruikersorganisatie goed te kunnen opvangen zullen zij goed voorbereid moeten zijn. Gedurende deze intensieve training worden de geavanceerde en nieuwe mogelijkheden van de Microsoft Office versie uitgelegd, daarnaast wordt inzicht gegeven welke vragen van medewerkers verwacht kunnen worden.

Eindgebruikers training

Tijdens de klassikale eindgebruikers training worden door middel van oefeningen de verschillen/ en basis functionaliteiten behandeld van de nieuwe werkplek. De trainingsomgeving is de omgeving van de organisatie. Hierdoor ontstaat een praktijkgerichte basistraining. Omdat de training praktijkgericht is en herkenningspunten bevat voor de medewerkers, zijn ze gemotiveerd om de training te volgen. Tijdens deze klassikale training nemen de medewerkers zelf plaats achter de PC en maken daardoor direct kennis met de nieuwe werkplek.

Officiële Microsoft trainingen (MOC)

Als IT professional kun je ook een officiële Microsoft training volgen. Als je de certificering haalt kun je daarmee aantonen dat je de kennis hebt. ExplainiT is Microsoft Partner en kan je diverse MOC trainingen aanbieden. Deze trainingen worden gegeven door gecertificeerde docenten uit de praktijk.

Gedifferentieerde trainingsaanpak

Met welke applicaties moeten medewerkers kunnen werken?

TEAMS

Werken in Microsoft Teams, met kanalen en chat.

ONENOTE

Kladblokken aanmaken en delen met college’s.

OUTLOOK

E-mail versturen en agenda beheren.

ONEDRIVE

Persoonlijke- of juist afdelingsdocumenten opslaan.

Trainingen Office 365

WORD

Werken in Word Online en de desktop versie.

EXCEL

Welke functies zijn beschikbaar in Excel Online?

POWERPOINT

Presentaties maken in PowerPoint Online.

SHAREPOINT

Meta-data toevoegen aan afdelingsdocumenten.

Verandering gaat over mensen

Nadat je het Office 365 pakket geïmplementeerd hebt wil je natuurlijk dat de medewerkers ook echt gebruik maken van de technologie. Je wilt dat de technologie verrijkt, het werk makkelijker maakt en helpt groeien. Dat kan alleen als medewerkers begrijpen hoe ze het kunnen inzetten. We nemen gebruikers stap voor stap mee, zodat iedereen weet welke verandering hen te wachten staat. Het vergt meer dan het leren en werken in een nieuwe applicatie. Het is een fundamenteel andere wijze van werken. We ondersteunen en begeleiden key-users en eindgebruikers van organisaties in dit proces om de adoptie succesvol te laten verlopen.

Trainingen en meer

Wat kunnen we naast trainingen nog meer bieden?
Office 365 diensten

FLOORWALKING

Just in time learning door werkplek ondersteuning.

HELPDESK ONDERSTEUNING

Helpdesk ondersteuning bij piekbelasting na live gang.

CONSULTANCY

Consultants ondersteunen met best pratices en configuratie advies. Ook voor het ontwikkelen en converteren van templates en sjablonen worden regelmatig consultants ingezet.

BORGING

Quick Reference Cards, e-learning, inloop spreekuur, terugkomdagen. We kiezen de borgingsmogelijkheden die het beste passen bij jouw organisatie.

0-METING

Bij een nulmeting bepalen we het startpunt van het project. We brengen in kaart waar de medewerkers en organisatie behoefte aan heeft.

PLANNING & ORGANISATIE

Het plannen en organiseren kan worden uitbesteed.

Organisaties die wij geholpen hebben

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je vragen over onze Office (365) trainingsaanpak? Of wil je advies over een op maat gemaakt trainingstraject? Neem dan contact op. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.