Onze opdrachtgever

De Kamer van Koophandel (KvK) biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied. De wettelijke taken van de KvK zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van ondernemers. De voornaamste taak van de KvK is het houden van het wettelijke Handelsregister. Het Handelsregister is een door de overheid gehouden register, waarin rechtspersonen en ondernemingen vermeld staan met hun gegevens.

De opdracht

De afdeling Huisvesting, Facilitair en Inkoop van de KvK merkte dat de verhouding tussen dagelijks werk en project werk fundamenteel aan het veranderen was binnen de afdeling. Het projectwerk nam steeds meer tijd in beslag doordat steeds meer diensten uitbesteed werden. Voor zowel grote, middelgrote als kleine projecten werd ontdekt dat de afdeling daarmee worstelde met het toegenomen projectwerk.

De oplossing

De projectmethodieken veranderen mee met trends in de markt. Echter is de klassieke waterval soms ook van ongekende waarde. De KvK besloot daarom in samenwerking met ExplainiT om een PRINCE2® Foundation traject inclusief examen voor de afdeling Huisvesting, Facilitair en Inkoop op touw te zetten. PRINCE2® wordt gezien als de wereldwijde standaard voor projectmanagement.

Het resultaat

Het trainingstraject omvatte twee groepen medewerkers van de afdeling Huisvesting, Facilitair en Inkoop, omdat het anders te veel uren in korte tijd zou wegtrekken. Iedere deelnemer heeft 6 dagdelen training gevolgd. In totaal zijn alle 12 medewerkers van de afdeling Huisvesting, Facilitair en Inkoop geslaagd voor het officiële PRINCE2® Foundation examen.

Wil jij je organisatie ook klaarstomen voor de toekomst?

Wil je weten wat ExplainiT voor jou kan betekenen? Onze accountmanagers vertellen je graag meer.

Bel nu 088 122 55 88 of laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek.