Onze opdrachtgever

ExplainiT is preferred supplier van EY Nederland op het gebied van IT-gerelateerde trainingen. EY, opgericht in 1883, is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies. EY zet zich in voor ‘Building a Better Working World’ met meer vertrouwen in het bedrijfsleven, duurzame groei, de ontwikkeling van talent in al zijn vormen, en meer samenwerking. Tot 30 juni 2013 was EY bekend als Ernst & Young. Wereldwijd heeft EY ruim 260.000 medewerkers, waarvan er ruim 4000 in Nederland werken. Het hoofdkantoor van EY is gevestigd in Londen.

De opdracht

EY Nederland organiseert jaarlijks de Firm-Wide Learning events. De Firm-Wide Learning events zijn het zomerleerprogramma van EY Nederland, onderdeel van het Firm-Wide Learning programma van EY Global. Sinds enige tijd is EY bezig met de principes rondom Scrum. In het beginsel zijn een aantal managementteams begonnen met het gebruiken van Scrum als de manier voor projectmatig werken.

“Via de Firm-Wide Learning events kunnen we Scrum op een breder vlak uitrollen binnen onze organisatie. Sinds Scrum gebruikt wordt binnen EY werden er namelijk steeds meer losse sessies voor georganiseerd.” (Mirjam de Willigen Verkamman, Learning & Talent Development bij EY)

De oplossing

ExplainiT heeft in totaal 16 trainingsdagen Agile Scrum Foundation en 2 trainingsdagen Yellow Belt mogen organiseren voor de Firm-Wide Learning events. “In principe stond de training voor alle afdelingen open. We hebben er alleen wel een beperking qua rank aangehangen. De gedachte daarachter was dat mensen met een lagere rank eerst de standaard aangeboden trainingen dienden te volgen”, aldus Mirjam de Willigen Verkamman over de cursisten. In totaal hebben 80 cursisten deelgenomen aan de verschillende trainingsdagen. Er zijn meer trainingsdagen geweest dan was ingeschat. De behoefte binnen EY bleek enorm te zijn.

“ExplainiT heeft de Agile Scrum Foundation trainingen ook in het Engels aangeboden. Zo konden onze niet-Nederlandstalige medewerkers ook deelnemen. Die willen we namelijk ook trainingen aanbieden.” (Mirjam de Willigen Verkamman, Learning & Talent Development bij EY)

Het resultaat

De Scrum methode is succesvol eigen gemaakt aan de cursisten van EY Nederland. “Ik hoor steeds vaker dat mensen projecten aanvliegen volgens de Scrum methode. Dat is natuurlijk fijn om te horen. Uit de evaluaties en reacties bleek dat mensen heel blij waren om projecten op een andere manier aan te vliegen. Mensen gaven zelfs aan dat de hele organisatie getraind moest worden zodat er op een uniforme manier wordt gewerkt”, aldus Mirjam de Willigen Verkamman over het succes van de trainingen. De evaluaties van medewerkers werden teruggekoppeld naar ExplainiT. Vervolgens werd er besproken wat goed/minder goed ging. Hier leren beide partijen weer van. In de toekomst zouden de trainingen nog meer kunnen worden toegespitst op de werksituatie van EY in de vorm van oefeningen/voorbeelden. Dit is ook al uitvoerig besproken.

“Ik zou de relatie met ExplainiT omschrijven als zeer goed. Er zijn korte communicatielijnen en we zijn open naar elkaar. De persoonlijke aanpak ben ik zeker van gecharmeerd. We staan er dan ook zeker voor open om de relatie verder te ontwikkelen.” (Mirjam de Willigen Verkamman, Learning & Talent Development bij EY)

Wil jij je organisatie ook klaarstomen voor de toekomst?

Wil je weten wat ExplainiT voor jou kan betekenen? Onze accountmanagers vertellen je graag meer.

Bel nu 088 122 55 88 of laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek.