Onze opdrachtgever

ExplainiT is al jaren een vaste trainingspartner van Enexis. Enexis is actief in de nijverheid en energie industrie als een onafhankelijke netbeheerder. Als onafhankelijk netbeheerder houdt Enexis zich vooral bezig met het transporteren van elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. De naam Enexis is een samentrekking van de woorden: ENErgiedistributie, X van “axis” of schakel, en InfraStructuur. In totaal heeft Enexis ruim 4300 medewerkers en het hoofdkantoor bevindt zich in ‘s Hertogenbosch.

De opdracht

Enexis besloot over te stappen op een eigen online werkplek met Windows 10. Na een uitgebreide ontwikkelfase is men begonnen met een pilot. Bij de grootschalige uitrol is ExplainiT ingeschakeld. “Ik ken ExplainiT al geruime tijd. ExplainiT kon precies uitvoeren wat wij wilden tegen de juiste prijs. Vanuit het verleden wisten we dat ExplainiT een flexibele partner was, ook bij wijzigingen op het laatste moment”, aldus Martijn Dekker over de keuze van Enexis voor ExplainiT. Enexis beschikte zelf niet over de capaciteit om een migratie snel en soepel te laten verlopen.

Floorwalkers van ExplainiT zijn ingezet om de migratie soepel te laten verlopen. De floorwalkers beschikten over expertise op het gebied van Windows 10. Dat leverde veel positieve feedback op vanuit de organisatie.” (Martijn Dekker, Teammanager Operations bij Enexis)

De oplossing

ExplainiT selecteerde Windows 10 specialisten om als floorwalkers de migratie te ondersteunen. Floorwalkers gingen in herkenbare kleding op bezoek bij diverse locaties van Enexis waarbij 20-100 mensen per dag getraind werden. De taak van floorwalkers was zowel het ontvangen als het begeleiden van mensen. Dit gebeurde dag in, dag uit. “Bij een migratie wil je mensen de laptop teruggeven, daarbij een instructie geven om vervolgens een incheckgids (over applicaties updaten etc.) te verschaffen. Toch weet je uit ervaring met migraties dat mensen vervolgens nog steeds over vragen beschikken. Vandaar dat de floorwalkers een uitstekende oplossing boden”, aldus Martijn Dekker van Enexis.  Er waren vaak zo’n 3-5 floorwalkers op 2 locaties aanwezig. De floorwalkers kenden de cultuur van Enexis en beschikten over kennis over het applicatielandschap waarbinnen gebruikers werkten. Uiteindelijk is vrijwel de gehele organisatie gemigreerd naar de nieuwe online werkplek met Windows 10.

ExplainiT heeft geleverd wat we vooraf hebben afgesproken. Op zo’n groot traject is dat erg waardevol. We hebben geen verrassingen gehad over bijvoorbeeld de prijs. Ik kan eigenlijk geen verbeterpunten noemen voor ExplainiT.” (Martijn Dekker, Teammanager Operations bij Enexis)

Het resultaat

Enexis is succesvol gemigreerd naar de nieuwe online werkplek met Windows 10. “De kennis en kunde van de floorwalkers werd al snel duidelijk. Daarnaast werden gemaakte afspraken nagekomen. Op een gegeven moment merkte je dat alles op elkaar ingespeeld raakte. Werkplekbeheerteam, servicedesk, en floorwalkers. Dat was prachtig om te zien”, aldus Martijn Dekker van Enexis over het succes van het floorwalking traject. Door de floorwalkers waren alle gebruikers snel weer up-and-running. De meeste medewerkers konden binnen 30-60 minuten weer aan het werk. De toegevoegde waarde van de floorwalkers is dat alle mensen snel weer op het juiste pad waren met hun device en daardoor weer snel aan het werk konden.

“We zouden ExplainiT zeker aanbevelen bij ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is op meerdere gebieden een preferred supplier voor ons. Bij ExplainiT weet je wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten” (Martijn Dekker, Teammanager Operations bij Enexis)

Wil jij je organisatie ook klaarstomen voor de toekomst?

Wil je weten wat ExplainiT voor jou kan betekenen? Onze accountmanagers vertellen je graag meer.

Bel nu 088 122 55 88 of laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek.