Onze opdrachtgever

Bleckmann is opgericht in 1862 en is wereldwijd marktleider in supply chain management met focus op mode en lifestyle markten. Met ruim 150 jaar ervaring in supply chain management biedt Bleckmann maatwerkoplossingen voor (veelal) internationaal georiënteerde klanten in de mode en lifestyle industrie. Om klanten expertise en flexibiliteit te garanderen maakt Bleckmann gebruik van haar wereldwijde netwerk, met een sterke basis in continentaal Europa en vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Azië.

De opdracht

Bleckmann heeft meerdere locaties door heel Nederland. Op iedere locatie werken teamleaders en supervisors. De teamleaders zijn assistenten van de supervisors. De supervisors geven leiding aan de medewerkers van de betreffende locatie. Gemiddeld geeft een supervisor leiding aan 10-30 medewerkers. Om teamleaders en supervisors te helpen hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen biedt Bleckmann hen de gelegenheid om hierin training en coaching te volgen. Bleckmann heeft voor de teamleaders basistrainingen afgenomen terwijl voor supervisors vervolg trainingen zijn afgenomen.

“ExplainiT verzorgt al jaren trainingen voor ons op het gebied van leiderschap. Deze samenwerking is voor ons erg prettig, zeker door de snelle en duidelijke communicatie met een vaste contactpersoon.” (Lars Willems, Opleidingscoördinator bij Bleckmann)

De oplossing

ExplainiT heeft eerst de doelstellingen en cultuur van Bleckmann in kaart gebracht om vervolgens in overleg een trainer uit te kiezen die daarbij past. In goed overleg zijn de afzonderlijke trainingsprogramma’s voor teamleaders en supervisors samengesteld. Voor de locatie in Bergen op Zoom zijn beide trainingen ook in het Engels verzorgd. “Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties”, aldus Lars Willems over de succesvolle samenwerking met ExplainiT.

Iedere trainingsgroep heeft een tweedaagse training gevolgd waarin theorie- en praktijksituaties elkaar afwisselen. Twee maanden na de training volgde een individueel coaching moment met de trainer voor iedere cursist. Hierin werden ontwikkelingen besproken en eventuele verbeterpunten aangepakt. Bleckmann vindt het belangrijk dat iedere deelnemer, naast de groepstraining, ook individuele aandacht krijgt.

Na iedere groep vond er een evaluatie plaats waarbij vanuit Bleckmann een HR-adviseur, opleidingsmanager en sitemanager aanwezig waren. Vanuit ExplainiT waren de trainer en contactpersoon aanwezig. Hierin werden de ontwikkelingen van de deelnemers in de groep besproken. In gezamenlijk overleg werden hierin weer nieuwe leerdoelstellingen voor de komende groepen besproken.

“Het werken met een vaste trainer is voor ons erg belangrijk. Hij kent onze cultuur en weet wat we verwachten van onze leidinggevenden. Hier wordt in het trainingsprogramma altijd rekening mee gehouden.” (Lars Willems, Opleidingscoördinator bij Bleckmann)

Het resultaat

“Leidinggevenden zijn nu beter in staat om zowel positieve als negatieve gesprekken met medewerkers te voeren. Daarnaast kunnen ze beter motiveren, daadkrachtig optreden en werkoverleggen leiden”, aldus Lars Willems over het resultaat van de samenwerking. Deelnemers zelf geven aan veel zelfverzekerder te zijn in hun rol als leidinggevende en prijzen de professionaliteit van de trainer.

“De trainingen van ExplainiT voldoen elke keer weer aan onze verwachtingen. Vooraf worden alle details omtrent de trainingen afgestemd, waarna ExplainiT ervoor zorgt dat afspraken en beloftes worden nakomen. We blijven graag op de huidige wijze zaken doen en zouden ExplainiT zeker aanbevelen bij andere organisaties.” (Lars Willems, Opleidingscoördinator bij Bleckmann)