De digital workplace

19-01-2018 in Office 365, Shared articles

Met Office 365 is het mogelijk om een online netwerk te creëren. Daarmee ontstaat een zogeheten “digital workplace”. Een digital workplace verbindt medewerkers binnen een organisatie. Echter, wat is nodig om een digital workplace effectief te laten functioneren?

Waarom digitaal archiveren voor elk bedrijf een must is

05-12-2017 in Nieuwsbrief

Stapels met papieren dossiers op uw bureau is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is het opschrijven van belangrijke noties op papier is evenmin gebruikelijk. Doordat bedrijven maatschappelijk verantwoord werken, willen zij het gebruik van papier verminderen. Daarnaast werken steeds meer bedrijven online en in de Cloud. Hierom is het een slimme keuze om een digitaal archief aan te maken. Maar waarom zou ook uw bedrijf een digitaal archief aan moeten maken?

Herhalingstrainingen

Stress, stress en nog eens stress!

14-11-2017 in Nieuwsbrief

Bent u ook constant druk en moe? Kunt u ook elke ochtend moeilijk uit bed komen en probeert u zo lang mogelijk te snoozen? Of merkt u dat uw vriendschappen verwateren en heeft u niet echt het idee iets bij te dragen aan de wereld?

Duurzaam personeelsbeleid

Een duurzaam personeelsbeleid? 4 praktische tips

10-10-2017 in Nieuwsbrief

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers doorlopend over realiseerbare mogelijkheden beschikken om te functioneren in hun werk. Dit resulteert in een duurzaam personeelsbeleid. Er zijn een aantal factoren bepalend voor het succes van duurzame inzetbaarheid. Denk hierbij aan gezondheid, vitaliteit, kennis, motivatie en de werk en privébalans. Benieuwd hoe u duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie kunt stimuleren voor een optimaal duurzaam personeelsbeleid? Wij geven u een aantal praktische tips.

4 gratis tips voor een efficiënt gebruik van Microsoft Excel

19-09-2017 in Nieuwsbrief

Bij goed gebruik kan Microsoft Excel een handige tool zijn in het dagelijks bedrijfsleven. Draaitabellen maken analyses makkelijker en u ontwerpt de mooiste grafieken in een handomdraai. Daarnaast zal het u verbazen hoe u met een paar basisregels al complexe berekeningen kunt maken in het programma. Maar hoe kunt u Excel nog sneller en makkelijker gebruiken? Graag geven wij u een aantal tips zodat u nog efficiënter kunt werken.

Hoe stimuleert u als manager het leven lang leren?

29-08-2017 in Nieuwsbrief

Een leven lang leren is tegenwoordig heel normaal. Alle innovaties en wisselende functies zorgen ervoor dat men goed opgeleid moet zijn én kennis en vaardigheden moet blijven ontwikkelen, het zogehete leven lang leren. Het is voor een organisatie dan ook erg belangrijk om werknemers te blijven stimuleren in dit leerproces. Maar hoe doet u dit als manager nu precies?

Assertiever worden?

Assertiever worden? 3 handige tips

15-08-2017 in Nieuwsbrief

Gaat u wel eens moeilijke situaties uit de weg? Wilt u sterker, zelfbewuster en assertiever worden? Dan is het vergroten van uw assertiviteit een waardevolle stap in uw persoonlijke ontwikkeling. Helaas wordt assertiviteit vaak gezien als brutaliteit of egoïsme. In realiteit betekent het voor uzelf opkomen, zonder dat hier anderen door beïnvloed worden. Hierdoor bent u beter in staat uw eigen mening te vormen en die van anderen te respecteren. Benieuwd hoe u een assertiever persoon wordt? Wij geven u een aantal tips.

97,7% klanttevredenheid over onze maatwerk trainingen

28-07-2017 in Nieuws

Wij zijn trots dat we als ExplainiT wederom Cedeo gecertificeerd zijn voor maatwerk bedrijfsopleidingen! Cedeo is een onafhankelijke instantie welke gespecialiseerd is in klanttevredenheidsonderzoeken onder opleiders. Afgelopen maand heeft Cedeo een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder een anonieme selectie van onze klanten.

Werken naar 2020

22-06-2017 in Nieuwsbrief

The road to 2020. Het lijkt nog ver weg, toch is het belangrijk om als organisatie hier mee bezig te zijn. Om u voor te bereiden op de trends in de markt, willen wij een aantal belangrijke ontwikkelingen bij u onder de aandacht brengen. De invloed van digitalisering, automatisering en big data Technologische ontwikkelingen hebben […]

Win een training naar keuze

01-02-2017 in Nieuws

ExplainiT is afgelopen december wederom verkozen tot Beste Opleider van Nederland 2016. Wij willen alle cursisten die ons hebben beoordeeld bedanken want zonder deze waardering was ExplainiT niet beloond met deze mooie prijs. Graag vieren we dit succes met u samen. Daarom verloten we een gratis groepstraining naar keuze. Kans maken op deze mooie prijs?

UWV

Scholingsvoucher UWV

24-08-2016 in Nieuws

Een scholingsvoucher t.w.v. 2500 euro ontvangen? Wilt u uw kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Dan kunt u gebruikmaken van de scholingsvoucher. Dit is een subsidie voor een opleiding die u bij UWV kunt aanvragen. Scholingsvoucher voor werkzoekende (t.w.v. 2500 euro) De scholingsvoucher voor werkzoekende is een subsidie voor een opleiding […]

Beurshal

Beurs OR Live

16-08-2016 in Nieuws

Op 13 oktober kunt u Academy4-OR bezoeken op OR Live in Den Haag! OR Live is het grootste vakevenement voor medezeggenschap in Nederland. Bedoeld voor actieve medezeggenschappers en ambtelijk secretarissen. Ruime keuze uit workshop Als bezoeker aan OR Live heeft u de keuze uit ruim 80 workshops over alle facetten van het OR-werk, gegeven door […]

Beurshal

Beurs HR Live

12-08-2016 in Nieuws

Op 11 oktober kunt u ExplainiT bezoeken op HR Live in Den Haag! HR Live is het leukste en meest kennisintensieve HR-event van het jaar. Bij HR Live draait alles om de vakinhoud. Centraal op HR Live staat de kennisoverdracht van thought leaders, het verbinden en het onderling netwerken. Op 11 oktober heeft u de […]

Win een training

22-02-2016 in Nieuws

ExplainiT helpt managers en organisaties bij de ontwikkeling van leiderschap. Of wil je naar een hoger niveau tillen? Wij adviseren, trainen en coachen managers bij het doorvoeren.