Training Nieuwe spelling

Open inschrijving:
€ 779,- excl. btw / € 859,- btw vrij
incl. trainingsmateriaal en lunch, koffie/thee
Duur: 2 dagen Zie rooster
Groepstraining:
Voordelige groepsprijzen, korting tot 60% Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: In overleg Neem contact op
Individueel:
€ 799,- excl. btw / € 879,- btw vrij
incl. trainingsmateriaal
Duur: 1 dag Elk moment
Talen:
Nederlands en Engels
Locaties:
Amsterdam; Alphen aan den Rijn; Apeldoorn; Arnhem; Assen; Breda; Den Bosch; Den Haag; Eindhoven; Goes; Groningen; Hengelo; Leeuwarden; Maastricht; Roermond; Rotterdam; Utrecht; Zwolle

De Nederlandse taal kent veel verschillende regels en uitzonderingen als het gaat om spelling en grammatica. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u wel eens twijfelt over zaken als zinsopbouw, werkwoordsvormen, grammatica en spelling. Sinds de invoering van de nieuwe spelling is het er niet eenvoudiger op geworden. In de training Nieuwe spelling komen niet alleen de nieuwe spellingregels aan de orde, maar er wordt ook ingegaan op lastige spellingvalkuilen.

Doelgroep

De training Nieuwe spelling is bedoeld voor medewerkers die veel moeten schrijven of teksten van anderen moeten corrigeren. U voelt zich onzeker over de kwaliteit van uw teksten en wilt uw kennis van het Nederlands opfrissen.

Resultaat

Na afloop van de training Nieuwe spelling bent u bekend met de nieuwe spellingregels. U past de spellingregels correct toe. Dit geldt zowel voor de regels van de werkwoorden als allerlei andere spellingkwesties.

Werkwijze

Voor aanvang van de training vindt er een schriftelijke intake plaats om uw persoonlijke doelen vast te stellen. uw persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal. De training Nieuwe spelling staat onder leiding van een deskundige trainer. Na een korte theoretische uiteenzetting gaat u direct aan de slag. U maakt verschillende oefeningen over elk onderwerp zodat u weer helemaal weet hoe de huidige regels zijn. Tijdens de training krijgt u feedback over uw spelling en beheersing van de Nederlandse taal. De trainer geeft nuttige tips en inzichten om uw taalgebruik te verbeteren.

Trainingsinhoud

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Nieuwe spelling. Op basis van uw intake is het mogelijk om het programma op uw praktijksituatie af te stemmen.

 • Nieuwe spellingregels
 • Onveranderde, maar misschien toch onbekende, spellingregels
 • Dubbelspelling (copie of kopie?)
 • Tussenklanken -n en -s (drugsbeleid of drugbeleid; gedachtesprong of gedachtensprong?)
 • Koppeltekens (Zuid-Hollandse of Zuidhollandse?)
 • Werkwoordspelling
 • Vreemde woorden
 • Hoofdletters
 • Schrijven van samenstellingen (los, aan elkaar, koppelteken, tussen-n, tussen-s)
 • Interpunctie
 • Accenttekens
 • Valkuilen (bijv. hen/hun, tenminste/ten minste)
 • De d’s en t’s

Trainingsrooster

Maak hier uw keuze voor een locatie en datum voor de Training Nieuwe spelling. Geen geschikte data? Neem dan contact met ons op: 088 - 122 55 88

Trainingsvormen

ExplainiT hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

 • Individuele training Nieuwe spelling

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training Nieuwe spelling zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus Nieuwe spelling worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. Doordat de duur van de cursus vaak van korte duur is, door de kennisoverdracht, is ze niet veel duurder dan via het open-inschrijvingsrooster. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining Nieuwe spelling

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training Nieuwe spelling

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.

van 5 op basis van 0 beoordelingen.